В новините
 
02.05.2024 12:12
Търсене
 
 
29.03.2010
ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТТА НА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА – БУРГАС ПРЕЗ 2009 г.
Районна прокуратура – Бургас осъществява дейността си на територията на част от Бургаска област, обхващаща три общини – Бургас, Каменно и Созопол. Намира се в изключително криминогенен район, което се обуславя от обстоятелството, че на територията обслужвана от РП-Бургас се намират множество предприятия, пристанище, летище, две митници, множество строителни и туристически обекти с приходящи временни работници и не на последно място от огромния туристически поток. Всичко това води освен до появата на местни криминално проявени лица и криминални структури така и до множество приходящи – „гастролиращи” криминални елементи. Изложеното предопределя и интензитета на извършвани престъпни деяния на територията обслужвана от Бургаската районна прокуратура. През 2009 год. в Районна прокуратура - гр. Бургас са били образувани 13 893 преписки и 5 074 досъдебни производства /2 344 производства са образувани от разследващ орган, а 2 730 - от прокурор/.
23.03.2010
Първата ВиК Асоциация в Република България стартира работа в област Бургас
Всички ВиК съоръжения на територията на област Бургас, които до този момент са се управлявали от общини, от ВиК дружества, от държавата или частни фирми ще бъдат прехвърлени за управление на ВиК Асоциацията. Закона за водите предвижда дяловото участие на държавата в тази Асоциация да бъде 35 %, а останалите 65% да се разпределят между общините в областта. Разпределението се извършва на базата на населението в съответната община. За да може Асоциацията да взима решения е необходимо на лице да бъдат две предпоставки. Едната е преди всяко събрание областният управител, който по закон е председател на Асоциацията да съгласува позицията си с Министъра на околната среда и водите и Министъра на регионалното развитие и благоустройството, а представители на общините трябва да съгласуват позицията си по решенията, които се предлагат за взимане със съответните общински съвети. За да взима решения общото събрание на Асоциацията е необходимо процентното мнозинство от всички гласове да бъде ¾, това е и втората предпоставка.
20.12.2009
Седмокласника димитър димитров от ПМГ Акад.никола обрешков - бургас СПЕЧЕЛИ ГОЛЯМАТА НАГРАДА В СЪСТЕЗАНИЕТО НАТУРА 2000
Финалният кръг на състезанието “НАТУРА 2000” за Бургаска област, което се организира от Българска фондация Биоразнообразие (БФБ), се проведе на 19 декември (събота) от 10:00 часа в залата на Областна администрация Бургас. На финала премериха сили 33 ученици от 7 до 12 клас, класирани сред общо 262 участници от 18 училища и 9 населени места в областта. Поради затруднената пътна обстановка сутринта децата от Ахтопол не успяха да се включат в състезанието. Финалният кръг включваше тест и практически задачи с времетраене 90 минути. Първите десет в класирането показаха отлични резултати и задълбочени познания за защитените територии и видове. С лекота разпознаха от снимки 10 растителни и животински вида, определиха вярно с каква цел са обявени биосферните резервати в страната и изброиха световно застрашените бозайници, срещащи се в България.
24.11.2009
Талантливи деца от Бургаска област заявяват участие за конкурса на Фондация “Димитър Бербатов”
До този момент предимно номинации в областта на изкуствата са получени за тазгодишните награди за успелите деца на България на Фондация “Димитър Бербатов”. Сред одобрените номинирани е и 17-годишната Силвия Ганчева от Бургас, носителка на редица първи награди от международни конкурси в областта на изобразителното изкуство - първа награда на V-ия национален конкурс за учебна рисунка София 2009; първа награда за графика на Международен фестивал на изкуствата "Радост на брега" - Бургас 2009; първо място в VІ-ия национален конкурс "Казанлъшка роза" - Казанлък 2009; първо място в Националния младежки конкурс "Ябълката" - Стара Загора 2009; първо място в Националния конкурс "Часовниковите кули на България" - Ботевград 2009;първо място във ІІ-ия национален конкурс "Пролет върху листа" - Кюстендил 2009;първо място в Националния конкурс "Моите детски мечти" - София 2009.
12.11.2009
СДС има огромен заряд, Любен Петров ще връща доверието.
На 29 ноември предстои избор на лидер на СДС. Двама от кандидатите за председател се представиха вчера в Бургас - Иво Цонев и Любен Петров. Любен Петров е зам.-председател на СДС, който в момента е в оставка заради предстоящия избор. От 15 години е в организацията на СДС, минал по всички звена на йерархията. Любен Петров пожела късмет на всички участници. Вижте подробности в интервюто ......... - Г-н Петров, защо се кандидатирате за лидер на СДС? За мен СДС е кауза, една идея за България. В СДС съм влязъл, защото не е лидерска партия и никога не е била. Тя беше партия, която даде енергия на милиони хора, вкара България в ЕС и НАТО, даде модерна визия за страната ни и промени корено партийната система при нас. Но СДС трябва да бъде реформиран, за да се даде нова енергия и нова визия. Необходимо е СДС от партия на прехода да стане модерна дясна партия, където думата капитализъм не е лоша дума. Да се разбере, че капитализмът дава възможност на хората да работят честно, да си плащат данъците, осигуровките. Активните хора да имат реализация в собствената си държава и да помагат на онеправданите, социално слабите и пенсионерите.
12.11.2009
Договор за двустранно сътрудничество подписаха областният управител Константин Гребенаров и хетманът на Моравско-Силезийска област Ярослав Палас
Договор за двустранно сътрудничество подписаха областният управител Константин Гребенаров и хетманът на Моравско-Силезийска област Ярослав Палас, по време на визитата на българската делегация в гр.Острава, Чехия. Целта на споразумението е да се задълбочат добрите взаимоотношения между България и Чехия на регионално ниво. Подписването се осъществи в присъствието на Посланика на България в Република Чехия Здравко Попов и с него се сложи началото на културното и стопанско побратимяване на двете области. При полагането на подписите присъстваха още зам.-кметът по образование и култура в Община Бургас Йорданка Ананиева, консулът Марин Йовчевски, проф. Николай Овчаров - съветник на Министър Вежди Рашидов, доц. д-р Галя Христозова - зам.-ректор на Бургаски свободен университет и Илия Михов - член на обществения съвет за култура и спорт към Община Бургас.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |